вівторок, 23 січня 2024 р.

24-26.01.2024. 8 клас. Працюємо дистанційно.

Використання гіпертекстових та графічних елементів на веб-сторінках.

Матеріали до уроку

Завдання уроку

  1. Авторизуйтесь у персональному акаунті Google. Перейдіть до Blogger. Відкрийте навчальний блог, створений 17.01.2024.
  2. Відкрийте блог в режимі перегляду. Переконайтесь, що посилання на блог внесене до загального документа "Створення і публікація веб-ресурсів", працездатне та має прийнятний вигляд.
  3. Перейдіть до розділу Сторінки в Панелі керування блогом та створіть кілька статичних сторінок таким чином, щоб з них можна було укласти 1-2 блоки сторінок, пов’язаних за змістом, та 1-2 "ізольованих" сторінки.
  4. Заповніть нові сторінки доцільними за змістом матеріалами. Обов’язково зазначайте наприкінці частин з матеріалів джерела, звідки цитується текст. Подайте ці джерела як зручні для використання гіперпосилання
  5. В розділі Макет (Дизайн) додайте два віджети Сторінки (один – бічний, другий – в поперечному рядку під заголовком), додайте до першого віджета тільки сторінки, поєднані загальним змістом, до другого – лише "ізольовані" та Головну. Збережіть зміни у дизайні.
  6. Перегляньте блог, позначте додані зміни в таблиці з посиланнями на розроблені блоги значками "+" или "-".
  7. Перевірте ВСІ публікації та сторінки блогу, виправте гіперпосилання на зручні (за необхідності).
  8. Додайте до публцікацій блогу зображення, налаштуйте їхні розміри та розташування с тексті. Під зображеннями додайте посилання на джерела (як підписи до зображень).
  9. Перевірте повноту роботи на уроці: в блозі наявні кілька (не менше трьох) публікацій з тематичними мітками, кілька (2-3 взаємопов’язаних и 1-2 "ізольованих") сторінок, не менше двох віджетів Сторінки; в дописах та на сторінках – зображення та гіперпосилання.
  10. Додайте до блогу віджет Мітки та ще один (довільний, за власним вибором).

Самостійне завдання: завершіть роботу уроку (та попередніх уроків)

Немає коментарів:

Дописати коментар