вівторок, 9 квітня 2024 р.

10-12.04.2024. 8 клас. Працюємо дистанційно.

Умовні оператори (коротка та повна форма).
Використання умовних операторів в проєктах з розгалуженням.

Матеріали та ресурси уроку

Експеримент на уроці (відкрити завдання в окремій вкладці)

з наведеного шаблону отримати нову форму, що реалізує "smart"-калькулятор, який відстежує спробу ділення на нуль.Використати Checkbutton для визначення дій, які потрібно виконати

Комплексне практичне завдання "Реалізація розгалуженого алгоритму в середовищі програмування"

В середовищі програмування Repl.It засобами модуля Tkinter (Python) укладіть проєкт для розв’язання однієї з задач:

  • Створіть форму для обчислення значення виразу x=(a+3*b)/(2*a–b). Відстежте випадок, коли 2*a=b. Збережіть проект з назвою Практикум_1.
  • Створіть форму для знаходження найменшого та/або найбільшого значення з чотирьох нерівних між собою чисел. Використайте у проєкті перемикачі-прапорці. Збережіть проєкт з назвою Практикум_2.
  • Вкладник хоче внести на депозит певну суму грошей на 2 роки. Банк пропонує три види депозитів: під 9% річних, під 10% річних та під 11% річних. У перших двох депозитах прибуток додається до вкладу кожного року (капіталізується), у третьому – ні. Створіть форму з використанням радіокнопок для розрахунку суми грошей, яку зможе отримати вкладник через 2 роки, якщо він обере один із цих депозитів. Збережіть проект з назвою Практикум_3.
    До відома: розрахунок підсумкової суми без капіталізації проводиться за формулою S=S1(1+P/100*N), з капіталізацією – за формулою S=S1(1+P/100)**N; де S - сума через N років, S1 – початкова сума, P – відсоткова ставка за вкладом.

Посилання на проєкт подайте через Клас.

Немає коментарів:

Дописати коментар