вівторок, 12 березня 2024 р.

13.03.2024. 7 клас. Працюємо дистанційно

Алгоритми з повтореннями: типи та особливості.
Просте повторення в Python. Цикл while.

Ресурси та матеріали уроку

Задачі уроку
(звичайне повторення)

  1. Виведіть на екран усі дільники деякого натурального числа N.
  2. Для числа N надрукуйте усі степені числа 2, що не перевищують N, за зростанням. Операцію піднесення до степеня не використовувати (відео з розв’язком).
  3. Дано натуральне число N. Виведіть слово YES, якщо число N є точним степенем двійки або слово NO в іншому випадку. Операцію піднесення до степеня використовувати забороняється (відео з розв’язком).
  4. Першого дня спортсмен пробіг X кілометрів, а потім він щодня збільшував пробіг на 10% від попереднього значення. За цілим числом Y визначте номер дня, на який пробіг спортсмена складе не менше Y кілометрів.
  5. Зараз внесок до банку становить X гривень. Щорічно він збільшується на P відсотків, після чого дрібна частина копійок відкидається. Визначте, через скільки років внесок становитиме не менше Y гривень.
  6. Виведіть на екран усі квадрати натуральних чисел, що не перевищують число N.
  7. Є ціле число, не менше 2. Виведіть його найменший натуральний дільник, відмінний від 1.
  8. Складіть програму, яка задане ціле число перетворює на число, записане навпаки. Наприклад, при введенні числа 123 отримуємо 321, при введенні числа 10021 отримуємо 12001. Подумайте, як "перевернути" число, кратне степеням числа 10.
  9. Реалізуйте мовою програмування Python гру "Відгадай число" між комп’ютером і користувачем. Користувач не більше ніж за 7 спроб має відгадати "задумане" число з діапазону від 1 до 100. Якщо користувач відгадає, то на екран виводиться повідомлення про кількість спроб, якщо ні — задумане число. 

Самостійне завдання

  • складіть програми для двох задач, одну з яких не було показано під час синхронної частини уроку, за власним вибором;
  • здайте роботу через Клас

Немає коментарів:

Дописати коментар