вівторок, 26 березня 2024 р.

27.03.2024. 7 клас. Працюємо дистанційно.

Цикл while.
Пропуск кроку та достроковий вихід з циклу у Python.

Ресурси та матеріали уроку

Завдання уроку
(пропуск кроку та достроковий вихід з циклу у Python)

  1. Програма виводить на екран усі числа з діапазону від 1 до N, що не закінчуються на 7 або не кратні 7 (підказка: використовуйте перевірку кратності, як у прикладі вище, а також врахуйте, що останню цифру числа можна відстежити через залишок від ділення цього числа на 10).
  2. Користувач по одному вводить натуральні числа, кількість яких програма обраховує. Ознакою завершення введення з боку користувача є введення числа "0". Після введення користувачем 20-го числа, відмінного від нуля, програма пропонує користувачеві "Давайте відпочинемо" і завершує роботу. Якщо користувачем був введений нуль, то програма має сповістити, скільки ненульових чисел встиг ввести користувач.
  3. Користувач по одному вводить цілі числа, які програма виводить на екран, по ходу підраховуючи суму невід'ємних чисел із введених. Ознакою закінчення введення з боку користувача є введення числа "0", після чого програма повідомляє користувачеві суму введених невід'ємних чисел. Якщо сума стане більшою за деяке число N, програма повідомляє значення суми, а також додає, що втомилася, та пропонує перепочити.

Самостійне завдання

  • реалізуйте у середовищі програмування задачу, розглянуту під час синхронного уроку;
  • складіть та реалізуйте програму розв’язку задачі, яку не було розглянуто синхронно (за власним вибором);
  • спробуйте укласти блок-схеми цих двох задач (на додаткову оцінку) від руки або автофігурами у текстовому документі;
  • отримайте посилання на проєкти, додайте блок-схеми (за наявності) та здайте роботу через Клас.

Немає коментарів:

Дописати коментар