середа, 13 березня 2024 р.

14.03.2024. 9 клас. Працюємо дистанційно.

Реалізація певного алгоритму для впорядкування елементів масиву засобами середовища програмування.

Ресурси та матеріали уроку

Практикум

  1. Оберіть одну з запропонованих нижче задач.
    • У фігурному катанні загальна оцінка якості виконання елемента обчислюється як усічене середнє оцінок, даних 9 суддями. Для цього відкидаються найвища і найнижча оцінки, а з решти обчислюється середнє арифметичне. Складіть програму для визначення оцінки за цими правилами.
    • Для перевезення посилок у сервісі доставки кожний пакунок маркують за відстанню. Транспортний засіб для перевезення завантажують за таким порядком: спочатку ті пакунки, які перевозять на більшу відстань, потім – на меншу. Складіть програму для автоматизації відбору пакунків для завантаження.
    •  У спортивних змаганнях з бігу на 100 м взяли участь 20 учасників. Розташуйте прізвища учасників змагання за зростанням їх часу бігу. Використайте 2 одновимірних масиви – для зберігання прізвищ та для зберігання результатів. 
    • Створіть одновимірний масив з 30 випадкових цілих чисел від 0 до 10. Визначте, яке число зустрічається в цьому масиві найбільшу кількість разів.
  2. Використайте потрібні вам опорні конспекти з готовими кодами та синтезуйте з них розв’язок обраної задачі. Подайте це у вигляді проєкту у середовищі Repl.It, причому
    • якщо ви працюєте з ПК / ноутбука, застосуйте Tkinter для отримання віконної програми;
    • якщо ваша робота відбувається зі смартфону, виконайте консольний проєкт того ж призначення та додайте скриншот екрану під час роботи.
  3. Протестуйте код, спробуйте досягти працездатності проєкту.
  4. Здайте проєкт через Клас.

Немає коментарів:

Дописати коментар