вівторок, 23 квітня 2024 р.

24-26.04.2024. 8 клас. Працюємо дистанційно.

Тестування проєкту з розгалуженням.
Комплексне практичне завдання “Розв’язування задач з використанням розгалуження”.

Матеріали та ресурси уроку

Комплексне практичне завдання

Складіть та реалізуйте у віконному вебдодатку проєкт для розв’язання однієї з запропонованих задач . Передбачте усі необхідні поля для введення даних, повідомлення та кнопки з відповідними функціями обробника.

Як допомогу використайте 

  • пропоновані в умовах моделі задач,  
  • варіанти готових кодів для консольного додатку 
  • опорну задачу, наведену поряд з варіантами готових кодів.

Посилання на проєкт здайте через Клас.

Умова опорної задачі.
Відома кількість поверхів у багатоквартирному будинку та кількість квартир на поверсі. Визначити за номером квартири її розташування, тобто під'їзд та поверх (модель задачі).

Задачі для розв’язання

  1. Чебурашка вирішив купити килими, щоб застелити кімнату, де він жив разом із Геною. Розмірами їхньої прямокутної кімнати виявилися цілі числа а і b. Коли Чебурашка запитав у магазині, яких розмірів є квадратні килими у продажу, продавець назвав йому ціле число c. Скільки килимів треба придбати Чебурашці, щоб накрити максимальну площу кімнати? Килими не можна накладати та підгинати. Визначити, яка площа кімнати не буде накрита килимами. Передбачити ситуацію, коли розміри килима перевищують розмір кімнати (модель задачі).
  2. На одному маленькому квадратному безлюдному острові зі стороною А метрів жили К потерпілих від корабельної аварії Робінзонів. Чи не порушені їхні права на житло, якщо на кожного Робінзона має припадати не менше В квадратних метрів острова? Скільким Робінзонам ще вистачить місця на острові, якщо поблизу станеться нова аварія? (модель задачі)
  3. Жили-були дід і баба, і був у них город прямокутної форми. Довжина городу становила А метрів, а ширина - В метрів. Якось дід посварився з бабою і вирішив поділити город. Тепер у діда квадратний город зі стороною С метрів, відрізаний від краю, а решта городу дісталася бабі. Визначити, чи не залишилася баба обдуреною і якої форми у неї город - прямокутної, квадратної чи багатокутної? (модель задачі).

Немає коментарів:

Дописати коментар